WordPress Marketing

WordPress is perfect voor online marketing, je kan namelijk een WordPress Website met volledige zoekmachine optimalisatie opzetten binnen 5 minuten zonder enige kennis van websites. Alles kan je installeren binnen een paar simpele muisklikken.

Mobiel toegankelijk

Het eerste wat je moet doen is je website ook mobiel vriendelijk maken. Je neemt gelijk een stap vooruit, want een groot deel van de gebruikers van internet is tegenwoordig mobiel. Er zijn thema’s en plugins die je pagina mobiel vriendelijk maken. 

Sitemap maken

Creëer een XML sitemap, zoekmachines hebben dit nodig om je WordPress website te indexeren. WordPress genereert een sitemap voor je, maar die is niet geoptimaliseerd. Dus dan zal google niet weten wanneer ze jouw website mogen doorzoeken. Zorg hiervoor ook dat er geen kapotte links in je website zitten. Dit zijn links die naar een 404 pagina leiden. Dit kan ervoor zorgen dat Google je lager zet.

Landingspagina’s

Een landingspagina is een pagina waar bezoekers maar één specifieke taak kunnen uitvoeren, ook heeft deze pagina maar één doel. Dat betekent dat de opbouw van deze pagina erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat de landingspagina ook aan zijn doel voldoet. Een landingspagina geeft je bezoekers de mogelijkheid om in te schrijven voor jouw mailinglijst of om meer informatie over jou in te zamelen.

Call to actions.

Een call to action, ook vaak wel een CTA genoemd is erg belangrijk op je pagina’s. Dit vertelt de bezoeker van je pagina waar zij actie kunnen ondernemen. Een voorbeeld hiervan is de welbekende lees meer knop op websites. Niet alleen de tekst op de knop is belangrijk, ook de vorm en kleur van de CTA zijn erg belangrijk voor interacties met de knop.

SEO 

SEO is een begrip dat veel gebruikt wordt bij online marketing, maar wat is SEO nou eigenlijk? SEO staat voor search engine optimalisation. Dit betekent eigenlijk dat jij je website moet optimaliseren voor de zoekmachines. Zoekmachines hebben namelijk bepaalde eisen voor websites. 

Blue Mammoth is niet alleen bezig met het bouwen van WordPress websites, bieden wij ook WordPress trainingen aan wij zijn thuis in twee werelden. Wil jij je website ook optimaliseren op marketing gebied? Neem dan contact met ons op.