Waarom WordPress?

Er zijn vele content management systemen (CMS) in de wereld. Denk maar eens bijvoorbeeld aan Drupal, Joomla, Kentico, TYPO3 of Umbraco. Echter 27% van alle websites in de wereld draait op het CMS WordPress. Waarom is WordPress zo populair? Hieronder een aantal redenen.

Veelzijdigheid

WordPress is ooit eens begonnen als een CMS voor blogsites waarin je met je een website berichten op je website kunt onderhouden. Inmiddels is het veel meer. Vandaag de dag wordt WordPress gebruik voor onder andere Grote nieuwssites,  MKB-websites, Webshops en natuurlijk blogs.

Plugins plugins plugins!

Plugins zijn kleine stukjes code die je in WordPress installeert zodat je bepaalde functionaliteit aan je website  kunt toevoegen. Met plugins kun je snel extra functionaliteit aan jouw website toevoegen zonder zelf een stukje code te hoeven schrijven. Via WordPress.org/plugins heb je de keuze uit bijna 50.000 plugins die je kunt installeren. Keus genoeg!

Ondersteuning

Achter WordPress schuilt een grote actieve online community die veel aan WordPress ontwikkeling doen. Er zijn mensen die zich bezighouden met het ontwikkelen van plugins en WordPress thema’s. Ook zijn er veel bedrijven die ondersteuning bieden voor zowel hosting als maatwerk ontwikkeling. Omdat WordPress onder GNU General Public License wordt gepubliceerd staat het iedereen vrij om de code aan te passen naar zijn eigen wensen.  Je zit daarom dus nooit vast aan jouw websiteontwikkelaar.

WordPress is goed gedocumenteerd (zie bijv. https://codex.wordpress.org/ )  zodat  je makkelijk de oplossing van je WordPress problemen kunt vinden op het internet.

Websites van klein tot groot

Je kunt WordPress gebruiken voor zowel grote nieuwssite als kleine hobby sites met een paar bezoekers. Doordat de basisversie gratis is en makkelijk is op te zetten kan iedereen met een paar klikken staat een website online zetten en te beginnen met aanpassen. Gaat een website groeien dan kun je met WordPress makkelijk meegroeien. Denk maar eens aan WordPress.com. Op deze site worden maar liefst 76 miljoen blogsites gehost!

Deel dit bericht :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten